Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Ανακοινώνονται απο την οργανωτική επιτροπή των αγώνων #tennisaektripolisleaguetour1_2017 οι βαθμολογίες, οπως έχουν διαμορφωθεί μετά και την πρώτη league στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Με στόχο την προοπτική της ανανέωσης και της ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών το τμήμα ποδοσφαίρου ΑΕΚ Τρίπολης ανακοινώνει το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον Κώστα Καλογιαννίδη (προπονητής) και το Δημήτρη...

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Το Δ.Σ της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όσον αφορά το τμήμα ποδοσφαίρου, ανακοινώνει τη μη συνέχιση της συνεργασίας με το Γιώργο Σπανάκη. Το ΔΣ εύχεται στο Γιώργο Σπανάκη, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε...

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος πινγκ-πονγκ της ΑΕΚ Τρίπολης. Πάνω από τριάντα αθλητές αγωνίστηκαν για 4 ώρες προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές του τουρνουά....

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη...

 • Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

  Τελικές Βαθμολογίες...

  Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:04
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:19
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:11
 • Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

  Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του...

  Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 16:32
 • H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

  H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον...

  Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 11:50

Τελευταία Νέα

Νεογνική ακοή - Αντιδράσεις σε ηχητικά ερεθίσματα

Γράφει ο Χειρούργος ΩΡΛ Αλέξιος Βαρδουνιώτης.

 

Η λίστα που ακολουθεί μας δίνει κάποιες ενδείξεις σχετικά με το περιμένουμε να δούμε (αντιδράσεις) από ένα νεογνό (μωρό), καθώς μεγαλώνει, για να ελέγξουμε την ακοή του.

Τα μωρά φυσικά διαφέρουν μεταξύ τους και ακόμα περισσότερο διαφέρουν στο τι μπορούν να κάνουν ανάλογα με την ηλικία τους.

Λίγες ημέρες μετά την γέννηση – Το μωρό ξαφνιάζεται και τρομάζει από έναν δυνατό θόρυβο όπως το χειροκρότημα (τα παλαμάκια) ή από μια πόρτα που κλείνει απότομα.

1 μηνός – Το μωρό αρχίζει να παρατηρεί-παρκολουθεί κάποιους μακρόσυρτους-συνεχόμενους ήχους, όπως αυτούς που προκαλούνται από την ηλεκτρική σκούπα ή τον απορροφητήρα και στρέφεται το βλέμμα προς την κατεύθυνσή τους. Σταματά και ακούει τους ήχους όταν ξεκινάνε.

4 μηνών – Το μωρό σωπαίνει ή χαμογελάει στο άκουσμα μιας γνώριμης φωνής ακόμα και όταν είναι εκτός του οπτικού του πεδίου (δεν μας βλέπει) και γυρίζει το κεφάλι του προς την κατεύθυνσή του ήχου. Δείχνει ενθουσιασμό και χαρά όταν ακούει ήχους (όπως τις φωνές μας, τα βήματα μας κ.τ.λ.)

7 μηνών – Το μωρό γυρίζει αμέσως προς την κατεύθυνση μιας οικίας φωνής στην απέναντι πλευρά του δωματίου και σε πολύ σιγανούς ήχους σε οποιαδήποτε πλευρά του δωματίου (αν δεν είναι απορροφημένο σε κάποια άλλη δραστηριότητα).

9 μηνών – Το μωρό ακούει προσεκτικά τους συνήθεις-οικείους καθημερινούς ήχους και αναζητά την πηγή πολύ χαμηλών ήχων που δεν είναι ορατοί (ψάχνει να βρει από πού ακούγονται οι διάφοροι ήχοι).

12 μηνών – Το μωρό δείχνει μερική ανταπόκριση στο άκουσμα του ονόματός του. Μπορεί επίσης να αντιδρά σε εκφράσεις όπως «πες όχι», «πες ναι» και «κάνε γεια», ακόμα και όταν η αντίστοιχη χειρονομία ή το νεύμα δεν είναι ορατά.

Αν σε οποιοδήποτε ηλικιακό στάδιο ανάπτυξης του μωρού σας νομίζετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή του, τότε μην διστάσετε να μιλήσετε με τον Ιατρό σας.

Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα αγώνων

Ποδόσφαιρο: Κατάταξη πρώτων