Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Ανακοινώνονται απο την οργανωτική επιτροπή των αγώνων #tennisaektripolisleaguetour1_2017 οι βαθμολογίες, οπως έχουν διαμορφωθεί μετά και την πρώτη league στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Με στόχο την προοπτική της ανανέωσης και της ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών το τμήμα ποδοσφαίρου ΑΕΚ Τρίπολης ανακοινώνει το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον Κώστα Καλογιαννίδη (προπονητής) και το Δημήτρη...

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Το Δ.Σ της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όσον αφορά το τμήμα ποδοσφαίρου, ανακοινώνει τη μη συνέχιση της συνεργασίας με το Γιώργο Σπανάκη. Το ΔΣ εύχεται στο Γιώργο Σπανάκη, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε...

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος πινγκ-πονγκ της ΑΕΚ Τρίπολης. Πάνω από τριάντα αθλητές αγωνίστηκαν για 4 ώρες προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές του τουρνουά....

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη...

 • Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

  Τελικές Βαθμολογίες...

  Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:04
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:19
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:11
 • Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

  Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του...

  Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 16:32
 • H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

  H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον...

  Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 11:50

Τελευταία Νέα

Η άπνοια του ύπνου στα παιδιά

(Σύνδρομο Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας)

Στα μικρά παιδιά οι άπνοιες –η διακοπή της αναπνοής για κάποια δευτερόλεπτα -προκαλούνται από την υπερτροφία των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια) που φράζουν το οπίσθιο τμήμα της μύτης (ρινοφάρυγγα) και της υπερτροφίας των αμυγδαλών που φράζουν το στοματοφάρυγγα.

Το αποτέλεσμα είναι η απόφραξη της αναπνευστικής οδού και η  παρεμπόδιση της φυσιολογικής ροής του αέρα από το στόμα και τη μύτη. Τα επεισόδια αυτά μπορεί να συμβαίνουν πολλές φορές στην διάρκεια του ύπνου, και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ακόμα και 5 ή 6 δευτερόλεπτα διακοπής της αναπνοής θεωρούνται ως άπνοια και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Στην διάρκεια των απνοιών μειώνεται το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα με αποτέλεσμα η καρδιά να αναγκάζεται να χτυπά πιο γρήγορα (ταχυκαρδία) και η πίεση του αίματος να αυξάνεται (υπέρταση) για να καλύψει το έλλειμμα στις ανάγκες αιμάτωσης. Επίσης αυξάνεται και το φορτίο της αναπνοής λόγω των αυξημένων αντιστάσεων κατά την εισπνοή του αέρα με αποτέλεσμα και οι πνεύμονες να επιβαρύνονται παραπάνω, καθώς τα παιδιά προσπαθούν να εισπνεύσουν περισσότερο αέρα.

Επιπρόσθετα, η αποφρακτική άπνοια ύπνου, συνδέεται με αυξημένα ποσοστά προβλημάτων συμπεριφοράς, προσαρμογής και μάθησης στα παιδιά. Η πιθανότητα του να έχει ένα παιδί προβλήματα συμπεριφοράς ήταν μεγαλύτερη στα παιδιά που παρουσίαζαν περιστασιακή άπνοια ύπνου, και ακόμα υψηλότερη στα παιδιά που είχαν μόνιμη άπνοια κατά τον ύπνο.

Σε σύγκριση με παιδιά τα οποία ποτέ δεν παρουσίασαν άπνοια ύπνου, τα παιδιά με άπνοια, είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα υπέρ-δραστηριότητας, έλλειψης προσοχής, ενοχλητικής συμπεριφοράς, μειωμένης  επικοινωνίας και  φροντίδας του εαυτού τους.

Παιδιά με μόνιμη άπνοια ύπνου, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν μαθησιακά προβλήματα και ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν στο σχολείο χαμηλές επιδόσεις - βαθμολογίες.

Τα παιδιά μπορεί να ξυπνάνε πολλές φορές στη διάρκεια του ύπνου τους (ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουν) με αποτέλεσμα ο ύπνος τους να μην είναι φυσιολογικός και ξεκούραστος και τελικά να νιώθουν υπνηλία και κούραση στη διάρκεια της επόμενης ημέρας.

Αν και η διαταραχή αυτή φαίνεται να υποχωρεί κατά την εφηβεία, είναι επικίνδυνο για τις οικογένειες να υιοθετούν μια αναβλητική στάση, καθώς επιβαρύνεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα η υγεία των παιδιών που την εμφανίζουν.

Η χειρουργική αντιμετώπιση – αφαίρεση των παρίσθμιων αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) και η αφαίρεση των αδενοειδών εκβλαστήσεων (αδενοτομή)- είναι και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση στο πρόβλημα.


Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα αγώνων

Ποδόσφαιρο: Κατάταξη πρώτων