Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

Ανακοινώνονται απο την οργανωτική επιτροπή των αγώνων #tennisaektripolisleaguetour1_2017 οι βαθμολογίες, οπως έχουν διαμορφωθεί μετά και την πρώτη league στην κατηγορία των ανδρών και των γυναικών

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Με στόχο την προοπτική της ανανέωσης και της ανάδειξης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών το τμήμα ποδοσφαίρου ΑΕΚ Τρίπολης ανακοινώνει το ξεκίνημα της συνεργασίας με τον Κώστα Καλογιαννίδη (προπονητής) και το Δημήτρη...

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

Το Δ.Σ της ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, όσον αφορά το τμήμα ποδοσφαίρου, ανακοινώνει τη μη συνέχιση της συνεργασίας με το Γιώργο Σπανάκη. Το ΔΣ εύχεται στο Γιώργο Σπανάκη, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε...

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρώτο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος πινγκ-πονγκ της ΑΕΚ Τρίπολης. Πάνω από τριάντα αθλητές αγωνίστηκαν για 4 ώρες προκειμένου να αναδειχθούν οι νικητές του τουρνουά....

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

Με στόχο την Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρία στην Τρίπολη ο Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα Ραδιομαραθώνιο Αγάπης τη Μεγάλη Τετάρτη...

 • Τελικές Βαθμολογίες #tennisaektripolisleaguetour1_2017

  Τελικές Βαθμολογίες...

  Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 10:04
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:19
 • Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Ανακοίνωση Δ.Σ. ΑΕΚ Τρίπολης

  Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 18:11
 • Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑΕΚ Τρίπολης έγινε με μεγάλη επιτυχία

  Το 1ο εσωτερικό τουρνουά του...

  Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017 16:32
 • H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης

  H ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στον...

  Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 11:50

Τελευταία Νέα

Ανοσοθεραπεία για την Αλλεργική Ρινίτιδα

Γράφει ο Χειρούργος ΩΡΛ Αλέξιος Βαρδουνιώτης.

 

Η ανοσοθεραπεία, είτε με την μορφή εμβολίων-ενέσεων  (ενέσιμη ανοσοθεραπεία), είτε ως υπογλώσσιες σταγόνες (υπογλώσσια ανοσοθεραπεία), είναι η μόνη θεραπεία που μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας για μεγάλα χρονικά διαστήματα και άρα τη μακροχρόνια χρήση φαρμακευτικής αγωγής και προλαμβάνει την εξέλιξη της αλλεργικής ρινίτιδας σε βρογχικό αλλεργικό άσθμα και την εμφάνιση περισσότερων αλλεργιών σε άτομα που εμφανίζουν αλλεργία μόνο σε ένα αλλεργιογόνο.

Τι είναι;

Είναι μια ειδική μορφή θεραπείας που έχει σαν στόχο να αλλάξει την υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα με αποτέλεσμα να μειωθούν ή να μην εκδηλώνονται καθόλου τα συμπτώματα της αλλεργία

Πώς γίνεται;

Γίνεται είτε με την μορφή ενέσεων-εμβολίων (στον ώμο), είτε με τη μορφή υπογλωσσίων σταγόνων (κάτω από την γλώσσα), ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για διάρκεια από 3 έως και 5 χρόνια.

Για ποιες αλλεργίες γίνεται ;

Ανοσοθεραπεία μπορούν να κάνουν ασθενείς που εμφανίζουν αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα, αλλεργικό βρογχικό άσθμα και αλλεργία στο δηλητήριο των υμενόπτερων (εντόμων).

Για ποια αλλεργιογόνα γίνεται ;

Κυρίως αφορά αλλεργιογόνα που μεταφέρονται με τον αέρα (αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα) και συγκεκριμένα γίνεται για τα αλλεργιογόνα της οικιακής σκόνης (ακάρεα της οικιακής σκόνης), τη γύρη των δέντρων (κυρίως της ελιάς), τα αγριόχορτα, και το γρασίδι.

Επίσης ανοσοθεραπεία γίνεται στο δηλητήριο από το νύγμα (τσίμπημα) της μέλισσας και της σφήκας.

Ποιοι ασθενείς ΔΕΝ μπορούν να κάνουν ανοσοθεραπεία ;

<span ">Φυσικά, ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει ανοσοθεραπεία σε όλους τους ασθενείς που πάσχουν από αλλεργία-αλλεργική ρινίτιδα, αλλά μόνο σε εκείνους που έχουν από μέτρια έως και σοβαρά συμπτώματα και επηρεάζεται σημαντικά η καθημερινή ποιότητα της ζωής τους.

μπορεί να γίνει ανοσοθεραπεία σε ασθενείς που πάσχουν από τροφικές ή φαρμακευτικές αλλεργίες.

<span ">Ασθενείς με προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος (π.χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα), με κακοήθη νοσήματα και χρόνιες λοιμώξεις (π.χ. ηπατίτιδα), ΔΕΝ μπορούν να υποβληθούν σε ανοσοθεραπεία.

Επίσης ΔΕΝ μπορούν να υποβληθούν σε ανοσοθεραπεία ασθενείς με σοβαρή μορφή βρογχικού άσθματος, το οποίο δεν ρυθμίζεται-ελέγχεται με τα χορηγούμενα φάρμακα.

Υπάρχει όφελος από την ανοσοθεραπεία;

Καθώς η ανοσοθεραπεία είναι η μόνη αιτιολογική θεραπεία (που επικεντρώνεται δηλαδή στην αιτία του προβλήματος και όχι μόνο στα συμπτώματα), από τα δεδομένα που υπάρχουν αποδεικνύεται ότι το όφελος από την ανοσοθεραπεία είναι τριπλό:

1ον μειώνει την ένταση των αλλεργικών συμπτωμάτων για μεγάλα χρονικά διαστήματα και άρα

2ον μειώνει τη μακροχρόνια χρήση φαρμάκων

3ον  προλαμβάνει την εξέλιξη της αλλεργικής ρινίτιδας σε βρογχικό αλλεργικό άσθμα και την εμφάνιση περισσότερων αλλεργιών σε άτομα που εμφανίζουν αλλεργία μόνο σε ένα αλλεργιογόνο.

Πόσο γρήγορα θα βελτιωθούν τα συμπτώματά μου;

Η μείωση των συμπτωμάτων ξεκινά συνήθως λίγες εβδομάδες- μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας, αν και κάποιοι ασθενείς βελτιώνονται ακόμα πιο γρήγορα.

Τι γίνεται αν για κάποιο λόγο δεν γίνει μια ένεση ή ξεχάσω να πάρω τις σταγόνες;

Συνήθως χρειάζεται να τροποποιηθεί η επόμενη δόση, αλλά η μη τήρηση του καθορισμένου προγράμματος επιβραδύνει την επίτευξη της βελτίωσης των συμπτωμάτων.

Πότε μπορώ να αρχίσω την ανοσοθεραπεία;

Συνήθως αποφεύγεται η έναρξη της θεραπείας στη διάρκεια της «αλλεργικής περιόδου». Πρέπει δηλαδή να έχει προηγηθεί η διάγνωση της αλλεργίας με τα δερματικά test, που δεν φυσικά έχουν κανένα εποχιακό περιορισμό, και μετά για παράδειγμα αν κάποιος ασθενής είναι αλλεργικός στη γύρη της ελιάς ή στη γύρη από τα γρασίδια, η θεραπεία θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την περίοδο της έντονης γυρεοφορίας της ελιάς και των γρασιδιών (που είναι περίπου μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου).

Έτσι, για τις εποχιακές αλλεργίες (που συνδέονται με την παρουσία αυξημένης συγκέντρωσης γύρης στην ατμόσφαιρα, κυρίως κατά την Άνοιξη) ο ασθενής θα πρέπει να έχει ξεκινήσει την ανοσοθεραπεία στην διάρκεια του Φθινοπώρου ή του Χειμώνα,  ώστε την Άνοιξη να είναι σε δόση συντήρησης και να μην επιβαρύνεται η κλινική του εικόνα, αν και υπάρχουν και σχήματα που μπορούν να γίνουν και σχεδόν οριακά μέχρι την αρχή της Άνοιξης χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Τι παρενέργειες έχει;

Στο σημείο της ένεσης μπορεί να εμφανιστεί οίδημα ή ερυθρότητα και κνησμός («πρήξιμο» ή «κοκκίνισμα» και «φαγούρα»), αλλά συνήθως είναι παροδικά και εξαφανίζονται μέσα σε λίγα λεπτά. Πολύ σπάνια είναι δυνατό να εμφανιστούν σοβαρότερες παρενέργειες και για το λόγο αυτό χρειάζεται ο ασθενής να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον 30’ μετά την ένεση στο χώρο του ιατρείου, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα πιο σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης.

Στην υπογλώσσια ανοσοθεραπεία, οι παρενέργειες είναι ακόμα λιγότερες και συνήθως περιορίζονται σε μια μικρή ενόχληση λίγων δευτερολέπτων στην αρχική φάση που οι σταγόνες αναμειγνύονται με το σάλιο κάτω από την γλώσσα.

Και οι δύο μορφές ανοσοθεραπείας (ενέσιμη και υπογλώσσια) καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα αγώνων

Ποδόσφαιρο: Κατάταξη πρώτων